Nieuws

Prikkelz klaar voor een bruisend seizoen

Blij met gift van Grolse voetbalderby

Door Theo Huijskes / Foto Gerard Houben

GROENLO - Gelet op de publieke belangstelling had de opbrengst wel iets hoger mogen uitvallen. Desalniettemin waren de aanwezige vertegenwoordigers van de Stichting Prikkelz uit Groenlo in hun nopjes met de opbrengst van de bij de wedstrijd Grolse Boys - Grol gevraagde vrije gift, te weten een cheque ter waarde van 317,12 euro. De cheque werd na afloop van de wedstrijd in ontvangst genomen uit handen van Grolse Boys-bestuurders.

Volgens de Prikkelz-ambassadeurs Thirsa van der Kieft, Mirte Kuenenger en Arjan Paf is ieder bedrag voor het werk van Prikkelz welkom. Naast het geld is het voor hen bovenal belangrijk dat Prikkelz zoveel mogelijk publiciteit geniet, hetgeen de belangstelling voor en de deelname aan het activiteitenprogramma van Prikkelz alleen maar ten goede komt.

Met de insteek 'Kunst, cultuur en sport met elkaar verbinden' is de Stichting Prikkelz opgericht in juni 2015. Dankzij het initiatief van enerzijds De Bron en anderzijds Mazzel VOF is er een samenwerkingsverband tot stand gekomen, dat tot de huidige stichting heeft geleid. Het jaarprogramma 2017-2018, dat Arjan Paf met trots presenteert, biedt van 27 oktober tot en met 13 juni tal van activiteiten op kunstzinnig, cultureel en sportief gebied. Wordt er op 27 oktober gestart met de activiteit circus met ondersteuning van Studio Firelly, op 13 juni vindt de Buitenspeeldag plaats. Daar tussenin zaken als niet alleen 'Je naam in grafitty', 'Hip voor Nop' en 'Prikkelz got talent', maar ook sieraden maken, 'koken is cool' en breakdance. En niet te vergeten veel sport, zoals karate, handbal, schaatsen, boogschieten en fietscross.

Naast een uit acht personen bestaand bestuur heeft de Stichting Prikkelz in Groenlo de beschikking over vele vrijwilligers, die alles gedurende het seizoen in goede banen leiden.