Nieuws

Kermiswedstrijd Grolse Boys-Grol ten bate van Prikkelz

Lange tijd was het gebruikelijk om op de zaterdag, voorafgaande aan de Grolse kermis, de wedstrijd om het kampioenschap van Groenlo te spelen, tussen de eerste teams van sv Grol en sv Grolse Boys. Doordat Grol in 2013 tijdens de kermis meedeed aan het Kei-toernooi in Lichtenvoorde kon de wedstrijd dat jaar niet plaatsvinden. Een andere datum kon toen niet meer worden vastgesteld. Ook de daaropvolgende jaren kwam het beide verenigingen niet goed uit of bleek de behoefte niet groot. Dit jaar hebben de vakcollega's Michel Kamphuis (Grol) en Arjan Paf (Grolse Boys), het initiatief genomen om die traditie weer in ere te herstellen en nieuw leven in te blazen.

Na overleg met de hoofdtrainers van beide vlaggenschepen, Sander Hoopman (Grol) en Gerard Magendans (Grolse Boys, zaterdag) werd besloten deze wedstrijd in het oefenprogramma van beide selecties op te nemen. Aangezien de nieuwe competitie en de bekerwedstrijden pas eind september starten, begint de officiële training voor beide selecties ook later. Het is dan ook voor beide teams een echte oefenwedstrijd. Natuurlijk is het daarbij wel interessant dat er toch een titel te behalen is, namelijk 'Kampioen van Groenlo'. Verder is het gewoon leuk om te zien met welke selecties er aankomend seizoen gespeeld gaat worden. Beide teams dienen mutaties op te vangen en nieuwe spelers in te passen.

Goed doel
Ook was het de gewoonte om tijdens deze wedstrijd geen entree te heffen, maar te spelen voor een lokaal goed doel. Beide verenigingen doneren een bijdrage voor dit goede doel en van de toeschouwers wordt verwacht dat ze een vrije gift doneren voor dit goede doel. Dit lokale goed doel is dit jaar Prikkelz.

Stichting Prikkelz bestaat uit enthousiaste en betrokken vrijwilligers met passie voor kunst, cultuur, sport en beweging. Prikkelz geeft kinderen in Groenlo en omgeving in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar de gelegenheid om kennis te maken met een gevarieerd kunst-, cultuur- en avontuuraanbod. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@prikkelzgroenlo.nl. Onder de vleugels van Cultureel Centrum De Bron en met ondersteuning vanuit het jongerenwerk van bureau MAZZEL werkt Prikkelz aan de samenstelling van een bijzonder activiteitenprogramma. Een mooi goed doel om een donatie te doen, vinden beide voetbalverenigingen. De wedstrijd begint zaterdag 19 augustus om 15.00 uur en wordt gespeeld op het Wilgenpark.

Bron: Groenlosegids